Bag care

Hoe verzorg je jouw prachtige tas van Boande?
  1. Wees je ervan bewust dat de tassen handgemaakt zijn van verschillende vintage kleden, waardoor iedere tas uniek is. Het kan dus zijn dat je een minder symmetrisch patroon of afwerknaad ziet. Dit maakt jouw tas juist bijzonder!
  2. De tassen worden van 100% schapenwollen kleden gemaakt. Soms vind je zelfs een klein takje of stukje stro terug uit de vacht van het schaap.
  3. Wol heeft een natuurlijk beschermingslaagje van lanoline (wolvet), wat vuilafstotend werkt. Houd er echter rekening mee dat het wol pluisjes kan afgeven en kan gaan pillen, vergelijkbaar met een wollen trui.
  4. Om pluisjes te verwijderen, knip ze voorzichtig weg met een schaar om je tas een opfrisbeurt te geven. Trek nooit aan loszittende pluisjes of draden!
  5. Bij vlekken kun je voorzichtig een tapijtreinigingsspray gebruiken. Laat het intrekken en verwijder de vlek door te deppen, niet te wrijven.
  6. Belaad je tas niet te zwaar, aangezien het materiaal en de dubbele ketting al behoorlijk wat gewicht met zich meebrengen. Onthoud dat het handwerk is en mogelijk minder stevig is dan machinaal vervaardigde tassen.
         Geniet van jouw unieke & handgemaakte Boande tas!